Addig is, amíg valaki feljelenti a sztakit (lásd előző bejegyzés hivatkozása), vagy történik már végre Valami, közzé teszem a legvilágbajnokabb tejeskávé receptjét. Én Renitől vettem át. Ilyet ivott éjszakánként, amikor a szakdolgozatát írta, azt állította, hogy ettől nem fáj a gyomra. Renivel közös albérletben laktunk Münchenben, mert mind a ketten oda jártunk iskolába még régebben. Tapasztalataim szerint ezt a tejeskávét még azok is szeretik, akik egyébként nem szeretik a tejeskávét.
Hozzávalók: 2 dl tej (én másfeles tartós tejet használok, mert az inkább víz), 1-1,5 teáskanál sima Nescafé, cukor ízlés szerint.
Elkészítés: A tejet megmelegítem, és felhabosítom. Erre a célra jobb híján befőttes üveget használok. Beleöntöm a meleg tejet, rázárom a tetejét, és jól összerázom. A hab akkor az igazi, ha megáll a tetején a Nescafé és a cukor, amit bele kell tenni, és kész.
Ez a kávé állítólag szerepel az izraeli kávézók itallapján, de ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom.