Az avokádó krém receptjét Weronika adta át nekem, aki lelkesen nevelte az avokádó növényeket a müncheni lakása konyhájában. Ha az ember elülteti a magját a csúcsos végével felfelé egy cserépben, és locsolgatja, idővel kihajt. Az avokádó a szobában azonban nem nő fává, a kertben meg télen elfagy.
Hozzávalók 2 személyre előételnek, vagy nasinak: 1 db érett (azaz puha) avokádó, fokhagyma, só, bors, citromlé, kétszersült.
Az avokádót félbe vágom, a belsejét kikaparom egy tálba, a magot vagy elültetem vagy nem. Hozzáadok egy nagyobb gerezd fokhagymát szétpaszírozva, 4 csipet sót (tengerit), kevés borsot, egy teáskanálnyi friss citromlevet, és összekeverem. Szerintem a legjobb natúr Bake Rolls-szal enni, azt bele is lehet mártogatni. A képen látható terméshalom értéke magyarországi Spar árfolyamon 4 500 HUF.