HTML

FullScreen

Színes, érdekes. Mint a világegyetem.

Friss topikok

  • BON: Weronika megtudta, hogy a tőle kapott avokádókrém receptje felkerült a blogra, és ennek örömére id... (2011.06.08. 19:39) Zöld és finom
  • extrém először tölts: "ugyanis a perec inkább nincs, mint van" - legjobb perecleírás!! :D (2011.06.06. 22:19) Evés, ivás 1.
  • BON: megpróbálom újra: szeretném megjegyezni, hogy időközben kissé elszégyelltem magam emiatt a bejegyz... (2011.04.23. 10:57) Ez egy open letter
  • zip: jokat irsz! :) az idö erzekelesevel sok tudos foglalkozik, es kepzeld arra jöttek ra, hogy a föld ... (2010.01.31. 09:00) Telik az idő
  • Ghisallo: @BON: nincs vita, tényleg nem nagy teljesítmény (2010.01.13. 17:12) Átvitt értelem

Linkblog

...tágul, mint a világegyetem...

2009.03.16. 00:52 BON

Zöld és finom

 

 

 

 

 

 

Az avokádó krém receptjét Weronika adta át nekem, aki lelkesen nevelte az avokádó növényeket a müncheni lakása konyhájában. Ha az ember elülteti a magját a csúcsos végével felfelé egy cserépben, és locsolgatja, idővel kihajt. Az avokádó a szobában azonban nem nő fává, a kertben meg télen elfagy.

Hozzávalók 2 személyre előételnek, vagy nasinak: 1 db érett (azaz puha) avokádó, fokhagyma, só, bors, citromlé, kétszersült.

Az avokádót félbe vágom, a belsejét kikaparom egy tálba, a magot vagy elültetem vagy nem. Hozzáadok egy nagyobb gerezd fokhagymát szétpaszírozva, 4 csipet sót (tengerit), kevés borsot, egy teáskanálnyi friss citromlevet, és összekeverem. Szerintem a legjobb natúr Bake Rolls-szal enni, azt bele is lehet mártogatni. A képen látható terméshalom értéke magyarországi Spar árfolyamon 4 500 HUF.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fullscreen.blog.hu/api/trackback/id/tr451004686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paniwronka 2011.06.03. 22:30:03

weronika hat ein neues rezept mit avocado - diesmal eine nachspeise! wieder eine creme aus joghurt, avocado, limettensaft, limettenschale (fein gerieben) und zucker. klingt komisch, ist aber gut! leider weiß ich die genauen mengenverhältnisse nicht - ungefähr alienhellgrün sollte die creme werden... viel spaß beim ausprobieren! w.

BON · http://fullscreen.blog.hu/ 2011.06.08. 19:39:00

Weronika megtudta, hogy a tőle kapott avokádókrém receptje felkerült a blogra, és ennek örömére idekommentelt egy újabb avokádós receptet, én pedig idefordítom:
Weronika hozzájutott egy újabb avokádós recepthez – ezúttal egy desszertről van szó. Készítsünk krémet joghurtból, avokádóból, lime finomra reszelt héjából, és cukorból! Érdekesen hangzik, de finom. A pontos mennyiségeket sajnos nem tudom, de a krémnek nagyjából világos UFO-zöld színűnek kell lennie a végén. Sok sikert a megvalósításhoz! W.
Egészségünkre!

BON · http://fullscreen.blog.hu/ 2011.06.08. 19:39:44

Weronika megtudta, hogy a tőle kapott avokádókrém receptje felkerült a blogra, és ennek örömére idekommentelt egy újabb avokádós receptet, én pedig idefordítom:
Weronika hozzájutott egy újabb avokádós recepthez – ezúttal egy desszertről van szó. Készítsünk krémet joghurtból, avokádóból, lime finomra reszelt héjából, és cukorból! Érdekesen hangzik, de finom. A pontos mennyiségeket sajnos nem tudom, de a krémnek nagyjából UFO-zöld színűnek kell lennie a végén. Sok sikert a megvalósításhoz! W.
Egészségünkre!
süti beállítások módosítása