HTML

FullScreen

Színes, érdekes. Mint a világegyetem.

Friss topikok

  • BON: Weronika megtudta, hogy a tőle kapott avokádókrém receptje felkerült a blogra, és ennek örömére id... (2011.06.08. 19:39) Zöld és finom
  • extrém először tölts: "ugyanis a perec inkább nincs, mint van" - legjobb perecleírás!! :D (2011.06.06. 22:19) Evés, ivás 1.
  • BON: megpróbálom újra: szeretném megjegyezni, hogy időközben kissé elszégyelltem magam emiatt a bejegyz... (2011.04.23. 10:57) Ez egy open letter
  • zip: jokat irsz! :) az idö erzekelesevel sok tudos foglalkozik, es kepzeld arra jöttek ra, hogy a föld ... (2010.01.31. 09:00) Telik az idő
  • Ghisallo: @BON: nincs vita, tényleg nem nagy teljesítmény (2010.01.13. 17:12) Átvitt értelem

Linkblog

...tágul, mint a világegyetem...

2011.06.05. 23:33 BON

Evés, ivás 2.

Címkék: életmód münchen

Soft drinks, és kezdjük mindjárt a kávéval: talán az erős olasz befolyás miatt Németországban rengeteg féle kávét lehet kapni a kávézókban. A képen látható Latte Macchiatót például semmi esetre sem szabad összekeverni a Milchkaffe-val (tejes kávé), holott ugyanazt jelenti. Ha a közkedvelt Latte-t rendeljük, azt kapjuk, amit a képen látunk, ha viszont tejes kávét (németül), akkor egy bazi nagy csésze tejhabot raknak le elénk, amibe belezúdítottak egy eszpresszót, és ezt a hab tetején lévő barna lyuk jelzi. Nem túl szép, és nem is túl ízletes. Kedvelt német szokás az italok összekeverése, így állt elő például a Spezi (cola és fanta mix), és a különböző gyümölcslevek szódával hígítva (Schorle), de ezt utóbbit már nálunk is lehet kapni. 

A sör, mint hard drink: az Oktoberfest hazájában rengeteg sört isznak, és rengeteg félét. A sima, viágos sör a Helles, de van sötét fajtája is, mint a legtöbb itt kapható sörnek (dunkel). A búzasör a Weissbier, és ha üvegből isszuk, ügyeljünk arra, hogy az élesztő leül az üveg aljára, ezért célszerű kicsit megrázni, mielőtt teljesen kitöltjük. Szinte az összes sört hígítják valamilyen üdítővel, a legnevesebb kreációk a Radler (világos sör és 7 Up (Zitronenlimo)), a Cola Weissbier (értelem szerint), illetve a Russer (búzasör és Zitronenlimo). A keverés általában fele-fele arányban történik.

A koktél, mint átmenet a soft drink és a sör között: az összes bárban lehet koktélt kapni, és amellett, hogy nem drágák (kb. két sör), mindenhol ugyanannyiba kerülnek. Szerencsére nagy divat az úgynevezett Happy Hour, ami általában azt jelenti, hogy délután hattól nyolcig féláron adják az italokat. Vigyázzunk, mert az ilyen irányú kimozdulásokból meglehetősen csúnya esték kerekedhetnek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fullscreen.blog.hu/api/trackback/id/tr692960529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása